3 handige medische hulpmiddelen

Het verblijf in een ziekenhuis is vaak een ingrijpende periode. Voor degene die opgenomen wordt en voor de mensen die bij hen horen. Gelukkig is binnen de zorgsector steeds meer aandacht voor de patiënt en voor zijn of haar welbevinden. Allerlei nieuwe producten of toepassingen en behandelingen worden ontwikkeld met oog voor de patiënt en voor de zorgverlener. Meer en meer hulpmiddelen voldoen aan de eis om bij te dragen aan het welbevinden van de patiënt en een goede zorgverlening door de zorgverlener. Technologische ontwikkelingen maken dit mogelijk. TechiCare houdt zich bezig met dit soort productinnovaties. Lees meer over 3 handige medische hulpmiddelen.

1. Mobilyzer, infuuspaal en loophulp in één.

Bij opname in een ziekenhuis kan het zijn dat de patiënt één of meerdere infuuszakken en pompen nodig heeft. Hierdoor kan de mobiliteit afnemen. Een infuuspaal meenemen is niet altijd makkelijk en even veilig. Er zijn wel infuusstandaards die mobiel zijn maar die bieden weinig ondersteuning bij het lopen en/of staan. En juist dat lopen en staan is belangrijk in de revalidatieperiode of bij een langer verblijf in het ziekenhuis. TechniCare heeft de Mobilyzer ontwikkeld. Dit is een combinatie van een infuuspaal en loophulp, met de mogelijkheid om hier divers apparaten en pompen aan te bevestigen. Een innovatief concept dat het ziekenhuis over alle afdelingen inzet, zoals bijvoorbeeld op de afdelingen Oncologie, Cardiologie en Chirurgie. De Mobilyzer kenmerkt zich door zijn unieke frame en voet. De voet met vijf wielen geeft de patiënt maximale stabiliteit. Patiënten passeren eenvoudig lift- en vloerovergangen. Het stuur is eenvoudig in hoogte verstelbaar zodat ook kinderen gebruik maken van de Mobilyzer. De patiënt ondervindt optimaal loopcomfort en voelt zich veilig. Door de Mobilyzer te combineren met diverse Mobilyzer accessoires, heeft u voor elk type patiënt een geschikte Mobilyzer.

verrijdbaar infuuspaal

2. Verrijdbaar babybad

Op een verloskamer of moeder- en kindcentrum is een babybadje onmisbaar. Vaak zijn de babybadjes geïntegreerd in het meubilair. Het voordeel van een verrijdbaar babybad is dat het badje op verschillende verloskamers gebruikt kan worden. Dat levert een besparing op voor de zorginstelling. Dankzij de gebruikte materialen, onder meer RVS, is het babybadje zeer eenvoudig schoon te maken. Het babybadje is daarbij voorzien van een waterkerende rand, dit zorgt dat minder water verloren gaat. Alle babybadjes zijn standaard uitgerust met geluidsarme zwenkwielen. TechniCare levert in diverse materialen en soorten een babybadje, aangepast op uw wensen. De afmetingen van het werkblad zijn 900 x 600mm. De afvoer leveren wij in twee versies; RVS of in kunststof. Aan het frame is het mogelijk een mandje of uitklaptafel te bevestigen om bijvoorbeeld shampoo op te zetten. Het babybadje is volledig gecertificeerd en bezit een geldige CE-markering. Om rug- en schouderklachten van het verplegend personeel te voorkomen is het badje elektrisch in hoogte verstelbaar. Zo kan het ook op een hoogte van bed-zit niveau gebracht worden zodat de nieuwe moeder zelf haar baby kan wassen in het babybadje.

RVS babybadje

 

3. Ondersteek en urinaalhouder

In iedere zorginstelling is een aantal spoelruimtes te vinden, waar men alle ondersteken en urinaals reinigen om infecties tegen te gaan. Maar waar laat u de ondersteken ná het reinigen voor ze worden uitgegeven? TechniCare heeft diverse modellen houders voor ondersteken en urinalen. Het voordeel van een ondersteekrek of urinaalhouder is dat u de logistiek binnen de spoelafdeling efficiënt kunt organiseren. Daarmee bespaart u tijd en ruimte en gaat u infecties tegen. De ondersteek- en urinaalhouder is beschikbaar in diverse ondersteek en urinaalhouder varianten, zodat u dit optimaal kunt aanpassen aan de wensen van uw zorginstelling. Het ondersteekrek is modulair uit te voeren, met enkele en dubbele staander. TechniCare heeft drie lijnen ontwikkeld; het (vrij)staand model, een verrijdbaar model en een wandmodel, alle uitgevoerd in RVS voor een optimale hygiëne. Zo wordt de kans op bacteriegroei sterk verkleind.

Ondersteek en urinaalhouder

 

Bij TechniCare informeren we u graag over deze en onze andere innovatieve zorgproducten. We hebben een uitgebreid assortiment technische zorgproducten. Heeft u vragen of wilt u advies voor uw zorginstelling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2024