4 verschillende infuuspalen uitgelicht

Opname in het ziekenhuis is soms onvermijdelijk voor patiënten. Een van de eerste dingen waar zij doorgaans mee te maken krijgen, is het prikken van een infuus. De medicatie die een patiënt toegediend krijgt, doet hem of haar goed, maar de aanwezigheid van de infuuslijn kan soms als belemmerend worden ervaren. Door een handige infuuspaal te gebruiken, kan de patiënt zich toch enigszins mobiel voortbewegen wanneer beterschap zijn intrede heeft gedaan. In dit artikel lichten we vier verschillende soorten infuuspalen uit.

Infuuspaal, Mobilyzer

1. Mobilyzer

De Mobilyzer wordt in veel ziekenhuizen gebruikt als vervanging van de standaard infuuspaal. De Mobilyzer bevordert de zelfredzaamheid van de patiënt door de slim ontworpen U-vorm en het stuur met stevige handgrepen. Het ziekenhuis bespaart bovendien ruimte, doordat de Mobilyzers eenvoudig in elkaar te schuiven zijn, zoals winkelwagentjes bij de supermarkt. Elke Mobilyzer is voorzien van vijf wielen voor maximale stabiliteit, een stabiele voet en een in hoogte verstelbare infuusbuis. Voor elk type patient heeft TechniCare een specifieke infuuspaal ontwikkeld; van de mobielere patiënten op de dagverpleging tot patienten die moeizaam lopen op fysio en revalidatie.

De Mobilyzer is ontwikkeld om het loopgemak voor de patiënt te bevorderen. Ook wanneer een patiënt nog maar moeizaam ter been is, kan juist de Mobilyzer gebruikt worden. De slimme infuuspaal biedt de patiënt ondersteuning tijdens het staan en lopen. Er zijn diverse pompen en een aantal infuuszakken aan de Mobilyzer te bevestigen, afhankelijk van uw uitvoering. Vrijwel elke patiënt kan er dus mobiel mee voortbewegen.

 

2. Mobilyzer Electric

Een speciale versie van de Mobilyzer is de Mobilyzer Electric, een elektrische variant. Met name op afdelingen als urologie en cardiologie is dit een uitkomst, omdat de verpleging daar vaak meerdere keren bij een patiënt infuuszakken tot wel vijf kilo moet vervangen. Omdat de infuushaken vaak op twee meter hoogte zitten, veroorzaakt dit tot schouder- en nekklachten. De Mobilizyer Electric beschikt over een elektrisch verstelbare infuuspaal; het is dus niet meer nodig om zware zakken boven het hoofd te tillen. Met een eenvoudige knop hangt de verpleging de zware zakken aan de Mobilyzer, die vervolgens met de bediening omhoog getild wordt.

3. Infuuspaal Standard

De infuuspaal Standard is voor veel mensen bekend. Deze stabiele infuuspaal is gemaakt van RVS. De infuusbuis is in hoogte verstelbaar, zodat de infuuslijn nooit op spanning hoeft komen te staan. De stabiliteit van deze infuuspaal is uitgebreid getest middels drukkrachten en diverse wetenschappelijke testen. Het hoogwaardig RVS voldoet aan alle standaarden die in de zorg gelden, om infecties zoveel mogelijk te voorkomen. De infuuspaal is stabiel en voorzien van een stervoet met de Mobilyzer wielen.

4. Infuuspaal Excellent

De infuuspaal Excellent voldoet net als de standard aan alle eisen die in de zorg gelden voor materiaal. Het hoogwaardige RVS en de stabiele stervoet zorgen voor een kwalitatief goed basisproduct. De infuuspaal Excellent is in hoogte verstelbaar met een draaiknop. Daarnaast is de Excellent uitgevoerd met extra haken om extra medicatie eenvoudig aan op te hangen. Om de infuuspaal extra comfort te geven, is de Excellent uitgevoerd met de Mobilyzer wielen die soepel en gemakkelijk rollen.

Welke infuuspaal geschikt is, hangt af van de wensen en specificaties van de afdeling. Neem contact op voor meer informatie.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2023