Zo zorgt u voor een juiste infectiepreventie

Regelmatig hoort of leest u dat iemand een verblijf heeft gehad in het ziekenhuis. De behandeling is goed gegaan, alleen is er een infectie opgetreden. Dit is erg vervelend voor de patiënt die het treft. Maar ook voor de behandelende zorgmedewerkers. Bovendien blijkt dat een patiënt zonder infectie gemiddeld 2,5 keer korter in een instelling blijft dan een patiënt met een infectie. Infectiepreventie draagt dus bij aan lagere zorgkosten wanneer uw patiënt geen infectie krijgt. De slimme oplossingen van TechniCare zorgen voor het verkleinen van de kans op infecties. Welke producten zijn dit?

Infectiepreventie tot in detail verzorgd voor zorginstellingen

Wat is infectiepreventie?

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen nemen maatregelen om infecties te voorkomen of om te voorkomen dat infecties zich verspreiden. Vaak is er een dienst die zich specifiek bezig houdt met infectiepreventie door de hygiëne in het ziekenhuis te bewaken en bevorderen. De werkzaamheden zijn er op gericht dat patiënten, medewerkers en bezoekers geen infectie oplopen in het ziekenhuis. Zo zijn er protocollen opgesteld die infecties moeten voorkomen. Deze dienst controleert de naleving van de protocollen om de patiëntveiligheid te bewaken. Is er toch een uitbraak van een besmettelijke ziekte in het ziekenhuis? Dan coördineert deze dienst de werkzaamheden. Een andere belangrijke taak is het geven van voorlichting en informatievoorziening aan medische staf maar ook aan de patiënten en bezoekers.

Hygiëne prioriteit nummer 1

Infectiepreventie begint met hygiëne. De juiste voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat een infectie zich niet verspreid in een zorginstelling. De weerstand van veel patiënten die daar verblijven is minder sterk dan bij gezonde personen. Een zorginstelling wil geen risico’s nemen dus het streven naar optimale hygiëne is een grote prioriteit. De infectiepreventie systemen van TechniCare zorgen voor de juiste plaatsing van producten die bijdragen aan de hygiëne. Een goed systeem vermindert de kans op infecties en draagt bij aan minder kosten. Interessant dus voor zorginstellingen en ziekenhuizen. TechniCare heeft de volgende producten ontwikkeld en opgenomen in haar infectiepreventie assortiment:

Preventie Plateau

In het preventie plateau kunnen verschillende dozen en producten geplaatst worden die bijdragen aan de preventie. Denk hierbij aan disposables zoals handschoenen en gezichtsmaskers. Ook de desinfectiegel voor de handen heeft een plek. De diverse dooshouderproducten zijn eenvoudig en veilig in dit preventie plateau te plaatsen. Het plateau kan bevestigd worden op glas met zuignappen maar kan ook aan de wand bevestigd worden. Zo kan het aan de wand naast de isoleer-patiëntenkamer worden bevestigd.

Flaconhouder met uitlek bakje

Ook aan het bed zelf is optimale hygiëne een must. Toch blijkt vaak dat het wassen van de handen door drukte er bij kan inschieten. De flaconhouder met desinfectiegel wordt geplaatst aan het bed. De flaconhouder stimuleert het handhaven van hygiëne, wat zowel voor de patiënt als voor de instelling zelf van groot belang is. De houder is gemaakt van rvs en is ontwikkeld in samenwerking met het Ikazia Ziekenhuis. Het lekbakje zorgt ervoor dat er geen vloeistof op de vloer terecht komt. Het is makkelijk aan het bed te bevestigen.

Organizer

De organizer is een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld op de patiëntenkamer. Het product biedt plaats aan doosjes met disposables en is voorzien van een zeep desinfectiedispenser en een lekbakje. Met buisklemmen aan de achterzijde van het product is het heel simpel te bevestigen aan een bestaand systeem. De klemmen zijn op aanvraag in diverse diameters verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om de organiser te voorzien van andere bevestigingsmethoden zoals wandbevestiging.

Bij TechniCare informeren we u graag over onze innovatieve producten voor de zorgsector. We hebben een uitgebreid assortiment technische zorgproducten die bijdragen aan slimme oplossingen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2022