Producent en ontwikkelaar van zorgproducten voor zorginstellingen

Op het moment dat iemand zorg nodig heeft, verandert er heel veel in zijn of haar leven. De zelfstandigheid van iemand neemt vaak af. Een verblijf in een ziekenhuis of zorginstelling kan nodig zijn. Innovatieve zorgproducten kunnen het welbevinden van patiënt, verzorgend en medisch team aanzienlijk verbeteren. Maar ook op bijvoorbeeld de verlosafdeling van een ziekenhuis zijn goed ontwikkelde producten van belang om de periode van opname voor moeder en kind zo aangenaam mogelijk te maken. TechniCare heeft zich gespecialiseerd en produceert en ontwikkelt innovatieve zorgproducten.

productie volledig in eigen beheer

Het begon in een schuur

TechniCare is in 2000 opgericht. Het begon met een draai- en freesbank in de schuur van de directeur, Arjan van de Voorde. In het begin bestond het werk vooral uit het verspanen van metaal en kunststoffen. De vraag nam toe dus meer productieruimte en een grotere productiecapaciteit waren wenselijk. Een pand met kantoor en productieruimte in Ridderkerk werd betrokken. TechniCare ging zich meer toeleggen op de ontwikkeling en productie van producten voor de zorgsector. Het bedrijf bouwde een naam op en inmiddels is het productieteam en de productiecapaciteit flink uitgebreid. De innovatieve zorgproducten ontwikkelen en produceren we in Ridderkerk maar worden geleverd en gebruikt door zorginstellingen in heel de BeNeLux!

Ontwikkeld en gemaakt op maat

De zorgproducten die wij aanbieden zijn altijd ontwikkeld in samenwerking met zorginstellingen. Wij leveren maatwerk oplossingen van hoge kwaliteit. Niet alleen standaard producten maar in overleg met het ziekenhuis op maat gemaakt. Daarmee verbetert de zorg aanzienlijk, voor zowel patiënt als voor de zorgprofessional. Juist omdat veel zorginstellingen eigen werkprocessen hebben ontwikkeld, zijn standaard producten niet meer voldoende. Samen ontwikkelen we maatwerk oplossingen. Een belangrijk aspect van TechniCare is dat wij al onze producten volledig zelf bedenken en ontwikkelen, in nauwe samenwerking met zowel de gebruiker als de specialist. Ook het produceren hiervan gebeurt in-house. Het directe contact waarborgt een persoonlijke benadering.

Innovatieve zorgproducten

Nascentia verlosbed en kraambed

Inmiddels heeft TechniCare een aantal innovatieve zorgproducten ontwikkeld. Zo is in samenwerking met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam het Nascentia bed ontwikkeld. Het Nascentia bed heeft de functie van twee verschillende soorten bedden: het verlosbed en het kraambed. De aanstaande moeder hoeft voor en na de bevalling niet te wisselen van bed en kan op dezelfde kamer blijven. Met goed comfort voor de moeder en het medisch personeel.

bevalbed nascentia technicare

Mobilyzer infuuspaal en loophulp

Eén van de andere innovatieve producten van TechniCare is de Mobilyzer. Dit is een combinatie van een infuuspaal en loophulp, met de mogelijkheid om hier diverse apparatuur aan te bevestigen. De Mobilyzer kenmerkt zich door zijn unieke frame en voet. De voet met vijf wielen geeft de patiënt maximale stabiliteit en bewegingsvrijheid. En dat laatste is vaak essentieel in een revalidatietraject.

Mobilyzer infuuspaal en loophulp

Bij TechniCare informeren we u graag over deze en andere innovatieve producten voor de zorgsector. We hebben een uitgebreid assortiment technische zorgproducten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2023