De verschillende soorten urinaalhouders

Hygiëne is in ziekenhuizen en zorginstellingen van groot belang. Deze moet goed zijn uiteraard. Juist omdat bacteriën geen kans moeten krijgen in een omgeving waar mensen zijn die een verminderde weerstand hebben. Het is dan ook zaak dat verbruiksgoederen op een goede manier worden gereinigd. Bovendien is het belangrijk dat de manier van opbergen ook zo moet zijn dat dit hygiënisch is. Hulpmiddelen waarbij veel bacterien vrijkomen, zijn uiteraard de ondersteken en urinalen. Maar hoe worden urinalen gereinigd en hoe worden deze met name goed opgeslagen, zowel voor- als na het spoelen.

Het verzamelen van de ‘vuile’ ondersteken en urinalen

In ziekenhuizen en zorginstellingen verblijven veel patiënten die bedlegerig zijn en niet zelfstandig de mogelijkheid hebben naar het toilet te gaan. In die situaties wordt gebruikt gemaakt van ondersteken en urinalen. En deze urinalen moeten uiteraard ook gereinigd worden. De ondersteken en urinalen worden allereerst vaak verzameld in de spoelruimte. Echter gebeurt het helaas nog te vaak dat het ziekenhuis deze niet op een centrale plek verzameld, maar bijvoorbeeld op planken of op het meubilair zelf.

Het schoon opbergen van de urinalen

Als de urinalen gespoeld en gereinigd zijn is het zaak dat ze schoon worden opgeborgen. Dit is in iedere spoelruimte een belangrijk punt van aandacht. Het gaat vaak niet alleen om urinalen maar ook om het schoon opbergen van de ondersteken en de bokalen. Helaas komt het nog te vaak voor dat deze op verschillende planken, op de spoelmachine zelf of zelfs op de vloer geplaatst worden. Dat voldoet natuurlijk allereerst niet aan de strenge hygiëne-eisen die vereist zijn in een ziekenhuis. TechniCare heeft een logistieke oplossing ontwikkeld voor het opbergen van zowel de ‘vuile’ als de ‘schone’ kant.

De verschillende urinaalhouders

TechniCare heeft drie typen ondersteek- en urinaalhouders ontwikkeld. De modellen urinaalhouders kunnen gebruikt worden voor het plaatsen van nog te reinigen en gereinigde urinalen. Zo kunt u deze goed scheiden. De vuile ondersteken en urinalen worden bij elkaar verzameld in een recht opstaande positie. Zo voorkomt de houder het verlies van bacterien die in de ondersteken en urinalen zitten. De schone urinalen plaatsen we in ‘drain’ positie, zodat deze direct uitdruipen en zich geen stilstaand water vormt in de urinalen. Omdat elke spoelruimte anders is ingericht en verschillende aantallen urinalen, ondersteken en bokalen bezit heeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe uw oplossing eruit ziet.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een urinaalhouder in de vorm van een wandmodel. Deze kunt u eenvoudig aan de wand bevestigen en is uitermate geschikt in een ‘kleinere’ spoelruimte.

Urinaalhouder wandmodel

Daarnaast heeft u de keuze uit staande en verrijdbare modellen. De staande urinaalhouder is bedoeld om te gebruiken in de spoelruimte. De verrijdbare modellen kunnen ook dienen als transportrek om de hulpmiddelen naar de verschillende afdelingen te rijden.

Verrijdbare urinaalhouder

 

Op maat gemaakt

U geeft zelf aan welke model en welke indeling u wenst. Op basis van uw informatie stellen wij uw rek samen, geheel op maat en naar uw wensen. De rekken zijn gemaakt van RVS waardoor het rek eenvoudig is te reinigen.

Bij TechniCare informeren we u graag over deze en onze andere innovatieve producten voor de zorgsector. Ook kijken wij samen met u naar mogelijkheden om aanpassingen te doen zodat u een product kunt samenstellen naar uw wensen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2023