Deze 4 producten maken deel uit van een verloskamer

In een verloskamer is het belangrijk dat de juiste producten aanwezig zijn. De juiste producten zijn producten die de gezondheid en de gemoedstoestand van de aanstaande moeder en het kind ondersteunen. Niet iedere vrouw kiest zelf voor een bevalling in het ziekenhuis. Als ze daar dan toch naar toe moet voor haar bevalling is het belangrijk dat ze vol vertrouwen en rustig de bevalling in kan gaan. Een verloskamer moet een rustgevende omgeving bieden die leidt tot stressvermindering bij patiënt en familie. Deze vier producten kunnen daaraan bijdragen en behoren tot de uitrusting van een goede verloskamer.

producten in een verloskamer

1. Nascentia verlos- en kraambed

Het spreekt vanzelf dat er een goed verlosbed in een verloskamer aanwezig moet zijn. Het Nascentia verlosbed is zowel een verlosbed als een kraambed. De (aanstaande) moeder voelt zich tijdens de bevalling en de periode daarna comfortabel in dit bed. Met het gebruiksgemak van een volwaardig verlosbed kan de vrouw zelf bepalen welke baringshouding voor haar comfortabel is. Het bed functioneert in één handeling als dwarsbed, door het voeteneinde, de partuskruk, los te koppelen. Deze is te gebruiken voor diverse baringshoudingen of kan de arts of verloskundige gebruiken als stoel. Het bed is in zijn geheel, maar ook de onderdelen afzonderlijk, in hoogte verstelbaar. De diverse onderdelen, het kopstuk, het bekken kantel gedeelte (Pelvic section) en de partus kruk zijn afzonderlijk bedienbaar. Zo garandeert het Nascentia verlosbed de optimale stand in elke fase van de bevalling. Ook is het bed eenvoudig door één persoon te besturen dankzij een draaicirkel van 360 graden. De Nascentia is voorzien van een accu, waardoor u het bed kunt bedienen zonder aansluiting op het stroomnet. Het foam matras is speciaal ontwikkeld voor het verlosbed en biedt de moeder tijdens en na de bevalling het gewenste comfort. Het matras biedt een densiteit tot 50kg/m³.

kraambed nascentia

2. Babybadje

Op een verloskamer is een babybadje een absolute must. Soms zijn deze geïntegreerd in het interieur van de kamer. Het nadeel is dat het badje niet te verplaatsen is. Het verrijdbare babybadje van TechniCare kunt u mobiel gebruiken in verschillende verloskamers en is standaard uitgerust met geluidsarme zwenkwielen. Omdat het badje is gemaakt van RVS is het zeer eenvoudig schoon te maken. Het babybadje is daarbij voorzien van een waterkerende rand. De afvoer kan uitgevoerd worden in RVS, kunststof of een slang. Aan het frame kan een mandje of plankje bevestigd worden om bijvoorbeeld shampoo op te zetten. Het babybadje is verkrijgbaar in een vaste hoogte. Maar om rug- en schouderklachten te voorkomen heeft Technicare een elektrisch in hoogte verstelbaar babybadje ontwikkeld. Dit babybadje is eenvoudig verstelbaar tot een hoogte op bed-zit niveau.

babybad

3. Steun voor de warmtelamp

Een warmtelamp is een onmisbaar onderdeel van een verlos- en kraamkamer. Baby’s kunnen zichzelf vaak nog niet goed warm houden. In veel kamers zijn vaste punten voor de warmtelampen. Met deze vaste ophangingen bevindt de lamp zich op een vaste plek. Vaak voldoet dan de vaste steun. En in sommige gevallen is meer flexibiliteit gewenst. Ook daarvoor is een oplossing. TechniCare heeft voor diverse kamers, onder andere de neonatologie suites, een uittrekbare warmtelamp steun ontwikkeld. Dit maakt het mogelijk de steun boven zowel de commode als andere verrijdbare zaken te hangen. Elke steun wordt voor uw situatie custom-made ontwikkeld zodat de steun aan uw wensen en eisen voldoet en is toepasbaar met elk type warmtelamp.

steun voor warmtelamp

4. Lachgas-Trolley

In de laatste fase van een bevalling kan het gewenst zijn om de ergste pijn wat te verzachten. Lachgas (n2o) kan hiervoor zorgen. De Lachgas-Trolley van TechniCare wordt, tijdens deze fase van de bevalling, gebruikt in geboorteklinieken en op Moeder & Kindafdelingen. De toediening is onder begeleiding van de verloskundige of gynaecoloog. De trolley is verrijdbaar waardoor de specialist op verschillende plekken lachgas kan toedienen en biedt ruimte aan max. 3 cilinders:

  • 2 lachgascilinders (N2O) Ø 140mm voor gebruik tijdens de bevalling.
  • 1 zuurstofcilinder (O2) Ø 100mm voor gebruik na de bevalling.

De trolley is voorzien van een afsluitbare opbergbak voor accessoires, zoals mondkapjes, ventielen etc. Op verzoek kan deze Lachgas-Trolley worden aangepast aan de eisen van uw Moeder & Kindafdeling of geboortekliniek. Ook het design kan in overeenstemming met u worden aangepast. Zo is het mogelijk mooie afbeeldingen te plaatsen.

lachgas-trolley

TechniCare heeft dus een aantal producten die deel uit maken van een verloskamer. Wij informeren u graag over deze en onze andere innovatieve producten voor de zorgsector. Ook kijken wij samen met u naar mogelijkheden om aanpassingen te doen zodat u een product kunt samenstellen naar uw wensen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)85 0870 421 info@technicare.nl

© TechniCare 2023